Légi forgalom a vírus idején: videón a változás

2020. április. 06 23:38

Egy évvel ezelőtt még mit sem sejtettünk abból, hogy 2020 áprilisára gyökeresen átalakulnak hétköznapjaink. A tavalyi légiforgalmi képen még egy nyüzsgő világot látunk.

Látványos felvételen mutatja be az Egyesült Királyság vezető légiforgalmi irányító vállalata, a NATS a repülőforgalmat érintő változásokat: a koronavírus járvány kapcsán bevezetett korlátozások miatt az égbolton feltűnő repülőgépek számában is drasztikus a változás a tavaly áprilisban jegyzetthez képest. A vállalat adatai szerint az Egyesült Királyságban közel 90%-kal esett vissza a gépek száma. A március végén közölt adatok szerint Németországban 80%-kal, Franciaországban 82%-kal, Spanyolországban 85%-kal, Olaszországban 88%-kal kevesebb gép fordul meg. A még közlekedő járatok döntő többsége áruszállítás céljából kel útra: orvosi felszereléseket, kereskedelmi cikkeket továbbítanak. Betegszállító, katonai, rendészeti célú gépek is feltűnhetnek az alábbi felvételen.

Forrás: NATS

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.