Ma erős hidegfront vonul át felettünk

2016. december. 12 11:55

Útját helyenként viharossá fokozódó szél és elszórt csapadék kíséri. Kedden anticiklon középpontja húzódik a Kárpát-medence fölé. Hajnalra a szél lecsendesedik, és erősen lehűl a levegő. A sok napsütés ellenére holnapra a nappali felmelegedés 6-8 fokkal csökken.

HETI ELŐREJELZÉSÜNKET ITT TALÁLOD

 

HÉTFŐ

Délutántól egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, illetve kiderül az ég. Késő estére inkább már csak az Alföldön maradhatnak felhős körzetek. Elszórtan várható eső, zápor, a hegyekben, illetve késő délutántól síkvidéken is egy-egy hózápor. Éjszaka nagyrészt derült lesz az ég. Az északnyugati, északi szél egyre nagyobb területen megerősödik, elsősorban a Dunántúl északi felén, késő délutántól északkeleten is többfelé viharossá fokozódik, majd estétől fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között várható. Késő estére +3 és -4 fok közé hűl le a levegő.

2016-12-12

Hétfőn így alakulnak a csúcshőmérsékletek.

2016-12-13

Keddre jócskán lehűl a levegő.

 

KEDD

Túlnyomóan derült lesz az ég, csak a nyugati határ közelében lehetnek felhősebb időszakok, illetve estétől északnyugat felől növekedni kezd a fátyolfelhőzet. Csapadék nem várható. Reggelig az északi szelet még élénk lökések kísérhetik, majd mérséklődik, és fokozatosan délire, délnyugatira fordul a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és -9 fok között alakul, de a fagyzugokban -10, -12 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között várható.

SZERDA

Nagyrészt erősen felhős időre számíthatunk, csak rövid napos időszakok lehetnek. Délutántól elszórtan, legkisebb eséllyel délnyugaton várható csapadék: a Dunántúlon inkább havas eső, eső, másutt hószállingózás, gyenge havazás valószínű. A délnyugati, nyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között várható.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Szombatig nem kell fronthatással számolni. Az idei pollenszezon egy újabb csúcsán van túl, a pollenterhelés fokozatosan csökken. Ebben az időszakban van azonban jelen egyszerre többféle növény virágpora a levegőben, melynek következtében pollenallergia szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. A napokban a záporok, zivatarok, illetve a lehűlés átmenetileg még tovább csökkentheti a pollenterhelést.

A légnyomás emelkedik.