Másfél havi csapadék hullott az elmúlt két napban

2017. április. 21 14:34

Nem csak úgy tűnt, hogy sok eső és hó esett a héten, hanem tényleg sok eső és hó esett a héten. Mutatjuk mennyire.

A szerdai és csütörtöki napot meghatározó ciklon szinte folyamatosan ontotta magából a csapadékot, a hegyekben jellemzően hó, másutt eső, havas eső, hó egyaránt előfordult.

Átlagosan áprilisban 35-50 mm csapadék hull hazánkban, ehhez képest az elmúlt két napban az ország nagy részén 40-75 mm esett, ami egy-másfél szerese az átlagosnak.

Évente csak néhány ilyen intenzív ciklon érinti hazánkat, azonban az éves csapadékmennyiségben jelentős szerepet játszanak. Az elmúlt 130 év legcsapadékosabb évében, 2010-ben több, mint tíz, míg a következő 2011-es évben egy sem vonult át Magyarországon, ami ezzel a legszárazabb év lett.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatás továbbra sincs és egészen hétfőig nem kell időjárás változásra számítani. Jelenleg az átlagosnál enyhébb az idő. A sok napsütés kedvez a D-vitamin kiválasztásnak, ami erősíti az immunrendszerünket és a csontjainkat. Ma már azonban lesznek tartósan ködös tájak, ahol nem, vagy csak később süt ki a nap. Érdemes kihasználni a jó időt kikapcsolódásra, feltöltődésre, ha az ideje engedi. Jövő héten ugyanis már kevésbé lesz kellemes az idő. A komfortérzetünket nem csökkenti a felhőzet.
A légnyomás nem változik