Medúzák ezrei lepték el az olasz város partjait

2022. április. 30 10:12

Egymás után már második éve, hogy a jelenséget észlelik Trieszt partjainál. Kutatók szerint a melegedő tengervíz és az erős bóra szél okozhatja a medúzák meglepő viselkedését.

Medúzák ezrei özönlötték el az Olaszország északkeleti részén fekvő Trieszt partjait. Kutatók álláspontja szerint főként a változó éghajlat lehet a felelős a jelenségért: az egyre melegedő tengervíz okozhatja. Már a kisebb hőmérséklet-változás is jelentős hatással van a gerinctelen fajok életfolyamataira és viselkedésére, a medúzák esetén a szaporodási időszak több héttel korábbra tolódott. Emellett a térségben időszakosan jelentkező, erős északkeleti szél, a bóra miatt a medúzák gyakran közelebb húzódnak a partvidékhez.

Zsinórban ez már a második év, hogy a jelenséget észlelik Trieszt partjainál.

Forrás: YouTube

Nyitókép: Local Team

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.