Megdöbbentő légifotók az Ian hurrikán okozta károkról, a floridai partvidéken

2022. október. 06 14:04

Heves esőzések sújtották Florida nyugati partját, ahogy a 4-es erősségű Ian hurrikán múlt szerdán az Egyesült Államok felé vette az irányt.

A meteorológusok életveszélyes viharhullámokra és katasztrofális áradásokra figyelmeztettek a múlt héten Floridában. A környéket lerombolta a szeptember végi vihar, amelynek következtében több mint 100 ember halt meg, több százezren sérültek meg és áramkimaradások is voltak. Az Ian hurrikán korábaban már lecsapott Kubára, ahol legalább két ember meghalt. Ian komoly károkat okozott az infrastruktúrában. Az egész sziget elektromos áram nélkül maradt, így 11 millió ember maradt vaksötétben.

És most lássunk néhány vihar előtt készült és a vihar tombolása utáni légifelvételt, ahol a pusztítás jól nyomon követhető:

Itt egy fotó a floridai Sanibel-szigetről a vihar kitörése előtt és után.

Otthonok a part mentén a vihar előtt és után.

Teniszpályák és úszómedencék a hurrikán előtt és után.

Sanibel-sziget partvonala a vihar előtt és után.

Címkék:, , ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.