Megvan a tiszacsegei komp!

2017. február. 16 11:52

Még mindig a jég fogságában vesztegel a folyó medrében, de legalább nem süllyedt el.

A tegnapi hírekkel ellentétben mégsem borult fel a hétfőn este Tiszacsegénél elszabadult komp,  valószínűleg egy felborult nagy stéggel keverhették össze.

Milyen komp?

A jeges ár hétfő reggel sodort el egy tiszacsegei kompot. Olyan hirtelen, hogy a komp éjjeliőre nem tudta elhagyni a járművet, ezért őt a honvédség helikopterrel mentette ki.

Az esetet rögzítette az ATV éppen a helyszínen tartózkodó stábja:

 

A komp úgy tűnik Tiszaderzsnél fennakadt az iszapos nádasban. A település polgármestere szerint még nem tudják hogyan kerül vissza állomáshelyére a több mint negyven kilométerre sodródott jármű. A kompon láthatóan vannak sérülések, de a teljes kárfelmérésre csak azután kerülhet sor, ha sikerül biztonságos helyre vinni.

A tiszacsegei komp a Tiszafüredhez tartozó Tiszaörvénynél. Foto: Ruzsa István/MTI

 

ű Honvédségi helikopterrel mentik a levonuló jeges ár által elsodort és a folyó közepén a jégtáblák közé szorult tiszacsegei komp fedélzetéről az éjjeliőrt.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Címkék:,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.