Mikor állhat el hétfőn az eső, óráról órára

2019. május. 05 14:37

A hazánk felett örvényló ciklon hétfőn délutántól fokozatosan veszít erejéből, egyre több helyen megszűnik a csapadék. Mutatjuk, meddig kell még esőre számítani.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint az ország mely részein, mikor szűnik meg az esőzés hétfőn napközben. A reggeli órákban még hazánk nagy részén folytatódik a csapadékos idő, majd a délelőtt második felében a Nyugat-Dunántúlon eláll az eső. A délután folyamán az északkeleti megyékben is szárazabbra fordul az idő. A Duna vonalának 50 kilométer széles sávjában azonban még késő este is előfordulhat gyenge eső, szitálás. Várhatóan az éjféli óráktól mindenütt véget ér a kiadós, áztató eső. Kedden már országszerte száraz időre számíthatunk.

Hétfő hajnal, 4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.