Mutatjuk, hol fog esni: óráról órára a hidegfront csapadékának érkezése

2019. szeptember. 02 13:15

Hétfőn késő estétől nyugat felől egyre nagyobb területen kell esőre, záporra, néhol zivatarra számítani. A csapadékzóna kedd délután éri el a keleti tájakat.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint az ország mely részein várhatók záporok, zivatarok hétfő estétől a kedd reggelig terjedő időszakban. Az éjszakai órákban érkezik annak a markáns hidegfrontnak a csapadékzónája, mely jelentős lehűlést hoz hazánk területén. Az esőzés nyugatról kelet felé halad majd, kedd reggelre az ország középső részéig jut, és folytatja útját kelet felé a nap folyamán. Többnyire eső, zápor érkezik, az összefüggőbb csapadéksáv mentén mindössze néhol alakulhat ki beágyazott zivatar.

Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

Hétfő, 18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Kedd éjfél

Kedd, 1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.