Mutatjuk, hol várható zivatar csütörtökön

2023. július. 06 15:13

A Duna vonalától keletre eső területeken alkalmasak a feltételek zivatar kialakulásához csütörtökön. Térképeken szemléltetjük, a legfrissebb modelleredmények alapján mikor számíthatunk csapadékra.

Hazánk keleti felén elszórtan, több helyen alakulhatnak ki zivatarok csütörtökön. Az intenzívebb cellákat felhőszakadás (25-35 millimétert meghaladó mennyiségű csapadék), jégeső (hozzávetőleg 1-2 centiméter jégátmérő) és erős, viharos (50-70 km/óra) széllökés kísérheti. Az esti órákra várhatóan csökken a záporok, zivatarok számossága, de teljesen nem fognak megszűnni.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük a zivatarok várható útvonalát csütörtök 15 óra és péntek délelőtt 9 óra között.

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

Hazánk keleti felén zivatarok alakulhatnak ki, melyeket felhőszakadás, jégeső, viharos széllökések kísérhetnek.
18 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás