Mutatjuk, hová érkezhet öntözés hétfőn, óráról órára

2022. augusztus. 22 13:29

Többfelé számíthatunk további csapadékra a délután folyamán, az ország északkeleti felén zivatarokban bízhatunk, nyugaton tartós eső is várható a következő órákban.

Ciklonnak köszönhetjük a borongós, záporos, zivataros időt, a délután folyamán több helyen számíthatunk további öntözésre. Nyugaton tartós eső is várható, hajnalig a Dunántúl nyugati, északnyugati tájain jelentősebb mennyiség is összejöhet. Zivatar főként hazánk északkeleti felén alakulhat ki, melyeket felhőszakadás, viharos széllökés, leginkább északkeleten akár jégeső kísérhet. Az éjszakai, kedd hajnali órákban fokozatosan szűnik a csapadék.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük a csapadékzóna útvonalát hétfő 14 óra és kedd reggel 5 óra között.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Hétfő, 14 óra körül

15 óra körül

16 óra körül

17 óra körül

18 óra körül

19 óra körül

20 óra körül

21 óra körül

22 óra körül

23 óra körül

Kedd, 0 óra körül

Kedd, éjjel 1 óra körül

Kedd, éjjel 2 óra körül

Kedd, éjjel 3 óra körül

4 óra körül

5 óra körül

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.