Mutatjuk, meddig fog esni az eső, óráról órára

2019. október. 05 8:42

Hazánktól északra egy ciklon vonul el, amely esős időt okoz. Bemutatjuk, várhatóan meddig kell csapadékhullásra számítani.

Vasárnap reggelig az országban többfelé várható ismétlődő eső, a nyugati országrészben zivatarok kialakulására is számítani kell. A leghosszabb ideig várhatóan az északi, északkeleti megyékben fog esni, arrafelé akár 10 milliméter csapadék is összejöhet. Vasárnap hajnalra az esőzés fokozatosan a keleti területekre tevődik, nyugaton megszűnik a csapadékhullás.

Vasárnap napközben főként a Duna vonalában, illetve az Északi-középhegység térségében kell kisebb esőre, záporra számítani.

Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

Szombat délelőtt, 10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Vasárnap 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Kellemes, frontmentes, kora őszi időben van részünk. Napközben még meleg idő várható, hajnalban azonban már tapasztalhatjuk, hogy itt az ősz második fele. A hűvös hajnalok miatt öltözködjenek rétegesen. A Kisalföldön és a nyugati határszélen tartósan megmaradhat a köd, ami nehezíti a közlekedést. Az ország más tájain a sok napsütés miatt jobb lesz a komfortérzet. Aki teheti, töltsön sok időt a szabadban. Ilyenkor még feltölthetjük a télre D-vitamin készleteinket.

A légnyomás csökken.