Mutatjuk, meddig tart még az esőzés, óráról órára

2020. október. 13 14:58

Hazánk felett egy ciklon örvénylik, amely csak nagyon lassan változtat a helyzetén. Képsorozaton mutatjuk be, hogy az ország egyes részein várhatóan mikor szűnik meg az esőzés.

Kedden kora délután még szinte az egész országban esik az eső. A Tiszántúlon intenzív csapadéktevékenység tapasztalható. A kora esti óráktól várhatóan a déli országrészben egyre nagyobb területen gyengül a csapadék intenzitása, majd éjfélre el is áll az eső. Az északi megyékben azonban még szerda délelőtt is eshet. A legkésőbb várhatóan az Északi-középhegység északi oldalán szűnik meg az eső, szerda estére.

Az alábbi térképeken órás bontásban mutatjuk be az esőzés területi eloszlását, radarképeinken pedig nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

Kedd, 16 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Szerda 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Ismét egy ujabb frontálzóna okoz kellemetlen tüneteket. A szél a front nyomában időnként megerősödik ezért hidegebbnek érezhetjük a levegőt. A csapadék kimossa az allergén virágport a levegőből, ezért az allergiások kicsit fellélegezhetnek. Görcsös migrénes fejfájás kialakulhat.

A légnyomás csökken.