Mutatjuk, merre kell pénteken záporra, zivatarra számítani, óráról órára

2024. május. 23 23:30

Képsorozaton mutatjuk meg, hogy a pénteki napon merre alakulnak ki záporok, zivatarok az országban.

Pénteken a késő esti órákig összességében többfelé számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Egy-egy intenzívebb cellában akár 20-30, néhol 40-50 milliméter csapadék is lehullhat. Pénteken késő estétől szétsenek a zivatarfelhők és éjszaka már csak néhol fordulhat elő zápor.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható csapadék péntek 1 és 23 óra között. 

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

csapadék térkép
23 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Holnap érkezik a következő front. Ma átmenetileg frontmentes idő várható. Az átmeneti időszak kora nyári allergénjei közül a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a pázsitfűféléké több helyen eléri a nagyon magas szintet is.
A légnyomás csökken.