Mutatjuk, merre várható csapadék a ciklonból, óráról órára

2020. december. 02 16:51

A Földközi-tenger középső területei felett egy mediterrán ciklon fejlődött ki, amelynek kiterjedt csapadékzónája hazánkat is érinti.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint a ciklon az ország mely részeire, mikor hoz ónos esőt, havazást és esőt szerda estétől, a csütörtök éjféli órákig. A legnagyobb mennyiség a Nyugat-Dunántúlon valószínű. Ott kezdetben havazás, ónos eső várható, majd csütörtök délutántól már országszerte esőre kell számítani. A csapadékhullást okozó felhőtömb fokozatosan nyugatról északkelet felé helyeződik át. Péntek reggel már csak az északkeleti megyékben eshet, ezzel együtt nyugaton elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap.  Radarképeinken nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

Szerda este 20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Csütörtök 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Csütörtök 0 óra

1 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.