Mutatjuk, merre várható zivatarok kialakulása, óráról órára

2019. június. 16 12:05

A késő délutáni, esti órákban a nyugati és középső országrészben egyre több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok. Képsorozaton mutatjuk be a várható átvonulásukat.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint az ország mely részein várhatók záporok, zivatarok vasárnap a kora délutáni óráktól egészen a hétfő hajnalig terjedő időszakban. A legintenzívebb zivatarok várhatóan a Dél-Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység térségében alakulnak ki. Arrafelé helyenként, rövid idő alatt akár 30-40 milliméter eső is lezúdulhat, de a Dunántúl más részein, illetve a Duna-Tisza-közén kisebb körzetekben szintén előfordulhat felhőszakadás. Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

Hétfő reggeltől egészen délutánig fokozatosan gyengül a csapadék tevékenység, majd a késő délutáni órákban újabb zivatarok érkezése várható.

Vasárnap délután, 13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

hétfő, 0 óra

1 óra

2 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Tegnap az esti órákban nyugat felől egy melegfront érte el hazánkat. A magasban beáramló meleg levegő csak a nagyon érzékenyeknél okozhat esetleg panaszokat. Zivatarok környezetében izgatottság és asztmatikus panaszok kialakulhatnak. A déli órákban erős UV sugárzásra kell számítani. A csalánfélék virágporának mennyisége közepes-magas szinten várható.
A légnyomás alig változik.