Mutatjuk, merre várhatók viharok szerda estig, óráról órára

2024. június. 25 10:24

Az átmeneti nyugodtabb időjárást követően a következő napokban ismét többfelé kell zivatarokra számítani. Térképsorozaton mutatjuk be, hogy mikor várható a viharok érkezése.

A napsütéses órákat követően kedd délutántól dél felől több hullámban várható zivatartevékenység hazánk területén. A zivatarokat általában viharos széllökések, intenzív csapadékhullás, valamint helyenként jégeső is kísérheti. A legintenzívebb csapadéktevékenység a szerda hajnali, illetve esti órákban várható.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük a záporok, zivatarok várható útvonalát kedd délután 16 és szerda este 23 óra között.

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

csapadék térkép
32 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.