Mutatjuk, merre várhatók zivatarok szerda délután és este

2019. június. 19 13:25

A korábbi napokhoz képest ma nagyobb számban várható zivatarok kialakulása az országban. Bemutatjuk, hol a legvalószínűbb a megjelenésük.

Ismét nedvesebb levegő áramlik fölénk, emiatt többfelé várható intenzív zivatarok előfordulása az országban. Az alábbi képsorozaton bemutatjuk, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint az ország mely részein valószínű csapadék a szerda délutáni és esti órákban. A legintenzívebb zivatarok várhatóan az Északi-középhegység területén, valamint a Duna-Tisza-közén tombolnak majd. Arrafelé 20-40 milliméter, de helyenként akár 50 millimétert meghaladó mennyiség is lehullhat néhány óra alatt. A zivatarokat a nagy mennyiségű csapadék mellett viharos széllökések és helyenként jégeső is kísérheti. Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

 

Szerda délután, 14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Csütörtök, 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.