Mutatjuk, mikor érkezik az esőzés, óráról órára

2022. április. 21 16:57

Péntekre virradó éjszaka egy mediterrán ciklon éri el hazánkat. Térképsorozaton mutatjuk be a csapadékzónák várható átvonulási ütemét.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a számítógépes modell előrejelzés szerint a mediterrán ciklon az ország mely részeire, mikor hoz esőt, záporokat, zivatarokat a péntek reggeltől szombat délig tartó időszakban. Először a délnyugati megyékben számíthatunk esőre, záporra, helyenként akár zivatarra is, majd az ország többi részére is átterjed a csapadéktevékenység. Péntek este újabb intenzív csapadékzóna éri el hazánkat dél felől, amelyből már inkább a középső és keleti országrészben várható zápor, zivatar. Az esőzésből összességében többfelé várható 5-15 milliméter csapadék, de intenzív zivatarokban helyenként akár 20-25 milliméter is hullhat. A csapadéktevékenység előre láthatóan a szombat délelőtti órákban fokozatosan gyengülni fog, délután már csak egy-egy helyen fordulhat elő gyenge eső.

A folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban.

Péntek reggel 8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Szombat 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.