Mutatjuk, mikor érkeznek a hidegfront zivatarai, óráról órára

2023. november. 07 11:34

Kedd délután hidegfront éri el hazánkat. Térképsorozaton mutatjuk be, mikor várható csapadék a frontból az ország egyes részein.

Kedd délután eleinte délen lehetnek kisebb esők, majd az érkező front hatására az északi megyékben egyre több helyen alakulnak ki intenzív záporok, zivatarok. Ezúttal nem kell országszerte csapadékra számítani, de összességben többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok. Jellemzően 2-6 milliméternyi csapadék valószínű, de egy-egy intenzívebb zivatargócban akár 10-20 milliméter eső is lezúdulhat. 

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható csapadék kedd délután 14 óra és szerda reggel 9 óra között. 

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

csapadék térkép
20 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Hidegfront hatására növekszik a görcshajlam és előfordulhat izomgőrcs és fejfájás. A parlagfű virágpora a legtöbb helyen már megjelent a levegőben.

A légnyomás nem változik.