Mutatjuk, mikor érkeznek a zivatarok, óráról órára

2023. április. 29 13:58

A szombat délutáni, esti órákban elsősorban a Dunántúlon kedvezővé válnak a légköri feltételek záporok, zivatarok kialakulásához.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a számítógépes modell előrejelzés szerint az ország mely részeire, mikor érkeznek záporok, zivatarok a szombat délutáni, esti időszakban. Összességében több hullámban vonulnak át a záporok, zivatarok, a Dunántúl középső és nyugati területei felett, de egy-egy cella keletebbre is besodródhat. Az éjféli óráktól várhatóan mérséklődik, lecseng a zivatartevékenység. Az alábbi térképen a csapadék intenzitását mutatja. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

10 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Mediterrán ciklon okoz változékony időjárást. A következő napok időjárása is mozgalmas lesz. Ez rossz hír a frontérzékenyeknek. Holnap újabb ciklon érkezik.

A légnyomás emelkedik.