Mutatjuk, mikor érkeznek a zivatarok, óráról órára

2023. május. 24 11:31

Az ország keleti felén több helyen is várható zivatarok kialakulása a délutáni és esti órákban szerdán. Térképeken mutatjuk a zivatarok előrejelzett útvonalát.

Hazánk keleti felén lesz aktív a légkör szerdán, nagy területen válnak alkalmassá a feltételek zivatarok létrejöttéhez. A legerősebb cellákat főként a Salgótarján – Szeged sáv mentén lokálisan akár 20 millimétert meghaladó felhőszakadás kísérheti.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható csapadék szerda 13 óra és csütörtök 0 óra között.

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

Térképeken mutatjuk a zivatarok várható útvonalát. Mikor fog esni?
12 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Holnap érkezik a következő front. Ma átmenetileg frontmentes idő várható. Az átmeneti időszak kora nyári allergénjei közül a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a pázsitfűféléké több helyen eléri a nagyon magas szintet is.
A légnyomás csökken.