Mutatjuk, mikor kell esőre számítani, óráról órára

2021. szeptember. 21 16:59

Szerda hajnalban újabb csapadékhullám éri el hazánkat észak felől. Képsorozaton mutatjuk be az esőzés várható átvonulását.

Az alábbi képsorozaton láthatjuk, hogy a csapadékhullám várhatóan milyen ütemben vonul át hazánk felett. Szerda hajnalban az északkeleti megyékben hullhat gyenge eső, majd rövid szünet után újabb csapadéktömb éri el a Dunántúlt a reggeli órákban, majd az esőzés fokozatosan terjed tovább délkelet felé. A délutáni órákban észak felől felszakadozik az összefüggő felhőtakaró, a kialakuló gomolyfelhőkből már csak néhány helyen alakulhat ki futó zápor. Nagy mennyiségű csapadék nem várható, jellemzően 1-3 milliméter valószínű, ennél több csak egy-egy intenzívebb záporban fordulhat elő. Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

Szerda, hajnali 4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Csütörtök 0 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

A hidegfront nyomában megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet. Az idei pollenszezon egy újabb csúcsán van túl, a pollenterhelés fokozatosan csökken. Ebben az időszakban van azonban jelen egyszerre többféle növény virágpora a levegőben, melynek következtében pollenallergia szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. Erős lesz az UV sugárzás. Könnyen le lehet égni.

A légnyomás eléri mélypontját.