Mutatjuk, mikor várható csapadék a ciklonból, óráról órára

2023. december. 12 18:10

Újabb kiadós mennyiségű eső zúdul térségünkre. Képgalériában mutatjuk be, mikor vonul át a nagy kiterjedésű csapadékzóna.

Kedd este újabb ciklon éri el hazánkat. Nyugat felől egyre többfelé kell csapadékra számítani. Országszerte várható eső, hazánk déli kétharmadán 20 milliméter feletti mennyiség valószínű, sőt a délnyugati megyékben akár 30 milliméter is összejöhet csütörtök reggelre.  

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható csapadék kedd este 20 óra és csütörtök reggel 6 óra között. 

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

csapadék térkép
35 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.