Mutatjuk, mikor várható eső a hét elején, óráról órára

2021. szeptember. 27 6:06

Délnyugat felől nedvesebb levegő áramlik hazánk fölé, ennek köszönhetően összességében többfelé kell csapadékra számtani a hét első napjaiban.

Az alábbi képsorozaton láthatjuk, hogy várhatóan merre várható eső, zápor, zivatar hétfő reggeltől, a kedd délutánig tartó időszakban. Először a nyugati megyékben ered el az eső, helyenként az ég is megdördülhet. A hétfő délutáni óráktól már a keleti megyékben is előfordulhat csapadék. Az ország nagy részén 3-10 milliméter csapadék valószínű, de egy-egy intenzívebb záporban, zivatarban akár 20 milliméternél is több hullhat. Az északkeleti megyékben a legkisebb az esélye a csapadéknak.

Kedden délelőtt a záporok egyre inkább az Alföld déli részére korlátozódnak, majd várhatóan az esti órákban ott is szárazabbra fordul az idő. Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

Hétfő, reggel 9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Kedd 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.