Mutatjuk, mikor várható eső az újabb ciklonból

2020. október. 15 12:16

A Földközi-tenger középső területei felett egy mediterrán ciklon fejlődött ki, amelynek kiterjedt csapadékzónája hazánkat is érinti.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint a ciklon az ország mely részeire, mikor hoz esőt csütötök délutántól, a péntek délelőtti órákig. Szinte az egész országban esni fog. Északnyugaton és az Északi-középhegység magasabb csúcsain kiadós mennyiségű csapadék várható 15-25 milliméternyi esővel. Az esőzést okozó felhőtömb fokozatosan nyugatról északkelet felé helyeződik át. Péntek délelőtt már csak főként az északkeleti megyékben eshet, ezzel együtt nyugaton elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap.  Radarképeinken nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

Csütörtök délután, 13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Péntek, 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.