Mutatjuk, mikor vonul át felettünk a zivatarrendszer, óráról órára

2022. május. 25 9:13

Szerda délután nyugat felől egy hidegfront éri el hazánkat, amely előtt hazánk déli tájain vonalba rendeződött zivatarok kialakulására lehet számítani, szélvihar kíséretében.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a számítógépes modell előrejelzés szerint az érkező hidegfront az ország mely részein mikor vonul át záporok, zivatarok kíséretében. Várhatóan az első viharok szerda délután nyugat felől érik el az országot, majd az esti, éjszakai órákban hazánk déli felén rendszerré szerveződve vonulnak kelet felé. A záporokból, zivatarokból szeszélyes területi eloszlásban várható csapadék. Általában 1-10 milliméter eső várható, de egy-egy intenzív zivatargócban akár 15-25 milliméternyi csapadék is lezúdulhat, az északi megyékben azonban nagyobb területek teljesen kimaradhatnak a csapadékból.

A csapadékzóna várhatóan csütörtök hajnalra keleti határainknál hagyja el az országot.

A záporok, zivatarok aktuális előfordulási helyeit megtekinthetik radarképeinken.

Szerda délután 15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Csütörtök 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.