Mutatjuk, milyen kemény fagyok várhatók a következő éjszakákon

2022. március. 10 11:17

A következő napokban északkelet felől hideg és száraz levegő áramlik térségünk fölé, emiatt erős éjszakai lehűlésre kell számítani hazánkban.

Az alábbi térképeken bemutatjuk, hogy a hosszú hétvége folyamán milyen erős fagyokra kell felkészülnünk hazánk különböző tájain. Szinte minden nap országszerte fagyni fog, csak a Balaton közvetlen környezetében lehetnek kisebb fagymentes területek. Március közepén még jellemző hazánkban éjszakánként a fagypont alatti hőmérséklet, ilyenkor -1, -3 fokig csökken jellemzően a hőmérséklet. A következő öt éjszakán azonban ennél jóval hidegebb lesz, hiszen hazánk nagy részén -5, -10 fokig csökken a hőmérséklet. Ez még január közepén is az átlagosnál alacsonyabb értéket jelentene. A fagyok mérséklődésére jövő hét szerdától számíthatunk.

Hőmérséklet várható alakulása pénteken kora reggel:

Hőmérséklet várható alakulása szombaton kora reggel:

Hőmérséklet várható alakulása vasárnap kora reggel:

Hőmérséklet várható alakulása hétfőn kora reggel:

Hőmérséklet várható alakulása kedden kora reggel:

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Tőlünk északra húzódnak a változást ígérő frontok, de nem hoznak lehűlést a Kárpát-medencébe. A forróság nagyon veszélyes a szervezetre. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat, a pázsitfűféléké országosan közepes.

A légnyomás nem változik.