Mutatjuk pénteken merre kell esőre számítani

2020. április. 30 11:36

Csütörtökön átmenetileg kevesebb helyen valószínű zápor, zivatar, majd pénteken nyugat felől érkezik az újabb csapadékzóna.

Csütörtökön napközben a keleti, északkeleti megyékben alakulnak ki záporok, zivatarok, az ország nagyobb részén azonban nem várható számottevő csapadék.

Éjszaka, nyugat felől ered el ismételten az eső, helyenként zivatarok is kialakulnak, a csapadékzóna reggelre eléri a Duna vonalát. A csapadék zöme pénteken, a délelőtti órákban hullhat. A nyugati, délnyugati megyékben helyenként a 15 millimétert is meghaladhatja majd a jegyzett mennyiség. Délután fokozatosan a keleti tájakra tevődik át a csapadék súlypontja, majd éjfélre várhatóan mindenütt eláll az eső.

Az alábbi térképeken órás bontásban mutatjuk be az esőzés legvalószínűbb útvonalát, radarképeinken pedig nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

 

Péntek, hajnali 2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.