Nagy területen sűrű ködre figyelmeztetnek

2020. január. 21 10:57

Sokfelé futószalagon érkeztek az elmúlt időszakban a ködös, párás, zúzmarás napok. Szerda délután egy hidegfront hozhat átmeneti felfrissülést, néhány napig nagy területen derült időt.

Előreláthatólag szerda délutánig marad az ország nagyobb részén borult, párás, sokfelé sűrűn (zúzmarás) ködös idő, ma a nyugati területek és hozzávetőleg a 400 méter feletti részek kivételével. A borult területeken ónos szitálás, hószállingózás kialakulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd kialakulása miatt a fővárosra, valamint Pest, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy, Baranya, Tolna, Fejér, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád és Békés megyékre, a keddi napra vonatkozóan.

Szerda hajnalban a teljes országra elsőfokú figyelmeztetés érvényes tartós, sűrű köd miatt. Szerda délutántól (egy hidegfront hatására) nagy területen számíthatunk a felhőzet felszakadozására, a látásviszonyok jelentős javulására.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Egymást érik a frontok. A következő napokban is szeles idő várható, ami jelentősen rontja a hőérzetet. Görcsök és migrénes fejfájás kialakulhat. Az ízületeket megviseli a változékony időjárás. Vérnyomás problémák, ingerlékenység, koncentrációs problémák is lehetnek.
A légnyomás ingadozik.