Nagyon fájó következményei lehetnek a túlnépesedésnek

2018. május. 05 11:27

A Föld jelenleg 7,6 milliárd embernek ad otthont. Elképzelhető, hogy gyorsan elérjük azt a pontot, amikor a bolygó már nem tudja eltartani az itt élő embereket.

Csak véges mennyiségű földterület áll rendelkezésre, amelyre lakóházakat építhetnek. Vagy mezőgazdasági célra használják fel a területeket, amelyen  élelmiszereket állítanak elő. Korlátozott mennyiségben friss ivóvizet is biztosít a Föld és energiaforrásokkal is ellát. A Földön élők száma és a luxushoz való ragaszkodásuk – ami nem feltétlenül fontos az életben maradáshoz – már most is a végső határokat feszegeti.

Az előrejelzett népességnövekedési adatok szerint a globális népesség 2030-ra 8,5 milliárdra, 2050-re 9,7 milliárdra és 2100-ra 11,2 milliárdra emelkedhet. Hacsak nincs hatalmas csökkenés a már ismert, az emberek által a környezetre gyakorolt ​​hatásokban, ez a népesség robbanás egészen biztosan negatív hatást gyakorol a Föld bolygóra.

Az urbanizáció felszámolja a vidéket
A jobb szolgáltatások, létesítmények, munkahelyek és lakhatás egyre inkább felcsalogatja az embereket vidékről a városi területekre. Ennek következtében a falvak gyorsan válnak városokká. Ebből adódóan a vidéki területek és az ott élő sok sok vadon élő állat elpusztul.

A világ lakosságának mintegy 50 százaléka él városokban, és ez a szám várhatóan növekedni fog. Ha sok ember koncentrálódik egy területen, akkor ott megnő az energia-, az élelmiszer- és a lakhatásigény. Valamint a környező víz, a levegő és a föld szennyezettségi szintjei növekednek. Ezeknek a káros hatásoknak a leküzdésére és ellensúlyozására intézkedéseket kell hozni. A városokon belül a zöldterületek kialakítására van szükség, valamint arra, hogy ösztönözzék az embereket a vidéki területeken való életvitelre.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.