Nap képe: három hurrikán egy képen

2018. szeptember. 11 10:28

Az utóbbi napokban robbanásszerűen kezdtek fejlődni a trópusi ciklonok az Atlanti-óceán térségében. Mostanra három is hurrikánná nőtte ki magát.

A kép bal felső sarkában Florence örvénylik, amely az utóbbi órákban négyes fokozatú hurrikánná erősödött, jobbra alatta Isaac, mellette pedig Helene látható.

A három hurrikán a következő napokban egészen eltérő útvonalat jár be. Egyértelműen Florence van a figyelem középpontjában, hiszen minden valószínűség szerint  az USA délkeleti államait veszi célba. Isaac szintén érint majd lakott területeket, a Karibi-szigetcsoport esik majd útjába. Helene okozza várhatóan a legkisebb károkat, hiszen a Zöld-foki-szigeteket elhagyva észak felé fordul és az Atlanti-óceán középső területein halad tovább, majd északon a hidegebb tengerfelszín fölé érve fejezi be életútját.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem érvényesül fronthatás, így szervezetünk kicsit megpihenhet. Kellemetlen panaszokra sem kell számítani egészen csütörtökig. A nap is kisüt. Érdemes a szabadban élvezni a napsütést a jó időt és feltöltődni a napsugarakkal. A gyenge légmozgás miatt romlik a levegő minősége a nagyvárosokban.
A légnyomás csökken.