Nap képe: három hurrikán egy képen

2018. szeptember. 11 10:28

Az utóbbi napokban robbanásszerűen kezdtek fejlődni a trópusi ciklonok az Atlanti-óceán térségében. Mostanra három is hurrikánná nőtte ki magát.

A kép bal felső sarkában Florence örvénylik, amely az utóbbi órákban négyes fokozatú hurrikánná erősödött, jobbra alatta Isaac, mellette pedig Helene látható.

A három hurrikán a következő napokban egészen eltérő útvonalat jár be. Egyértelműen Florence van a figyelem középpontjában, hiszen minden valószínűség szerint  az USA délkeleti államait veszi célba. Isaac szintén érint majd lakott területeket, a Karibi-szigetcsoport esik majd útjába. Helene okozza várhatóan a legkisebb károkat, hiszen a Zöld-foki-szigeteket elhagyva észak felé fordul és az Atlanti-óceán középső területein halad tovább, majd északon a hidegebb tengerfelszín fölé érve fejezi be életútját.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.