Nap képe: négy évszak madártávlatból

2022. március. 21 19:04

Az Erdélyben, Hargita megyében található, hatalmas víztározó és az azt körülölelő természet négy arcát csodálhatjuk meg az alábbi képeken.

Ritkán láthatjuk a természet évszakos változásait madártávlatból. Az alábbi, különleges légi felvételeket a Fly Over Mountains készítette a Hargita megyében, Erdélyben található Zeteváraljai Víztározóról.

A víztározó a Nagy-Küküllő folyó egyetlen mesterséges tava, mely védi a völgyben elterülő településeket a levonuló árvizektől, másrészt aszályos időszakban biztosítja a Nagy-Küküllő megfelelő vízhozamát. Az Y alakú víztározót irdatlan méretek jellemzik: 49 millió köbméter vizet tud befogadni. Gátja 520 méter hosszú és 46 méter magas, a gát alapjának megépítésekor pedig erősítő lábakat is fúrtak a talajba: több ponton 40 méter mélyen, melyeket aztán cementtel töltöttek fel. A tó hossza 2,6 kilométer, szélessége 800 és 150 méter között változik.

Zeteváraljai Víztározó. Forrás: Fly Over Mountains

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Hidegfront hatására növekszik a görcshajlam és előfordulhat izomgőrcs és fejfájás. A parlagfű virágpora a legtöbb helyen már megjelent a levegőben.

A légnyomás nem változik.