Nézzük, mikor érkeznek az újabb viharok, óráról órára

2021. július. 10 9:51

Szombaton napközben is lehetnek helyenként záporok, zivatarok, de nagyobb számban majd vasárnap éjféltől kell kialakulásukra számítani.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a számítógépes modell előrejelzés szerint a az ország mely részeire, mikor érkeznek záporok, zivatarok vasárnap éjféltől. Az első hullám várhatóan a középső országrészben vonul fel déli irányból, majd a délelőtti órákban a nyugati megyékre is átterjed a zivatartevékenység. Vasárnap délután már a keleti megyékben is intenzív zivatarok kialakulása várható. A záporokból, zivatarokból szeszélyes területi eloszlásban várható csapadék, általában 5-20 milliméter eső várható, de egy-egy felhőszakadás alkalmával akár 40-50 milliméternyi csapadék is lezúdulhat, kisebb körzetekben azonban egy csepp sem hull majd.

A záporok, zivatarok aktuális előfordulási helyeit megtekinthetik radarképeinken.

Vasárnap, 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Hétfő, 0 óra

1 óra

2 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.