Óráról órára a keddi zivatarok útvonala

2022. május. 10 11:31

Ma még tartogat számunkra zivatarokat az időjárás, főként a déli megyékben alakulhatnak ki intenzívebb gócok. Szerdától nyugodtabbra fordul az idő.

Zivataros időszakot zárunk a mai nappal, kedden még főként a déli megyékben és a Bakony, Balaton környékén számíthatunk mozgalmasabb időre. Zivatarképződéshez a legkedvezőbb feltételek délen lesznek, azonban észak felé haladva sem kizárt kialakulásuk lehetősége. Az erősebb cellákat intenzív csapadék, viharos széllökés (60-70 km/óra) és apró szemű jégeső kísérheti. Estére jelentősen csökken a csapadékhajlam.

Az alábbi képsorozaton a legfrissebb modelleredmények alapján órás bontásban, térképeken szemléltetjük, hol várható csapadék kedd 13 óra és szerda éjjel 1 óra között.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Szerda, 0 óra

Szerda, éjjel 1 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.