Rekord hideg volt csütörtök reggel

2020. április. 02 9:38

Komoly fagyra ébredhettünk csütörtök reggel hazánk nagy részén. Az ország jelentős részén -5, -10 fok között alakult a minimumhőmérséklet.

A tegnapi negatív hőmérsékleti rekord után ma reggel újabb született hazánkban. A mai napra vonatkozó korábbi rekord -8,6 fok volt, amelyet még 2005-ben, Zabaron mértek. Most ennél nyolc állomáson is alacsonyabb értéket regisztráltak az Országos Meteorológiai Szolgálat hálózatában. Az új napi rekord -11,3 fok lett, amelyet Nyírlugoson mértek. Pénteken már néhány fokkal enyhébb lesz az éjszaka, de a -7,6 fokos rekord még akkor is megdőlhet.

Térkép forrása: https://www.facebook.com/orszagosmeteorologiaiszolgalat/

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Szombatig nem kell fronthatással számolni. Az idei pollenszezon egy újabb csúcsán van túl, a pollenterhelés fokozatosan csökken. Ebben az időszakban van azonban jelen egyszerre többféle növény virágpora a levegőben, melynek következtében pollenallergia szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. A napokban a záporok, zivatarok, illetve a lehűlés átmenetileg még tovább csökkentette a pollenterhelést. Erős lesz az UV sugárzás. Könnyen le lehet égni.

A légnyomás nem változik.