Rekordenyhe szombatra ébredtünk

2024. február. 25 22:58

A napok óta tartó tavaszias meleg újabb rekordot döntött a hónapban. Hajnalban is annyira enyhe volt az idő, hogy a fővárosi és az országos rekord is megdőlt.

Megdőlt a legmagasabb minimumhőmérséklet fővárosi és országos rekordja is, írja a HungaroMet Nonprofit Zrt. Hazánkban még sosem mértek február 24-én olyan magas minimumhőmérsékletet, mint a Kecskemét K-pusztai állomáson. Az új rekord 10,8 fok volt, amely 1,6 fokkal múlta felül a 2017-ből származó korábbi csúcsot, amelyet szintén K-puszta tudhatott a magáénak 9,2 fokkal.

Ugyanakkor Budapest sem maradhatott le a sorban. A szintén 2017-ben mért 8,1 fokot (Budapest Lágymányos és Budapest Pestszentlőrinc állomás) előzte meg most Budapest Pestszentlőrinc, ahol február 24-én hajnalban mindössze 9,7 fokig csökkent a hőmérséklet. 

A jövő héten ismét 20 fok közelébe kúszhat a hőmérő higanyszála, így van esély rá, hogy nem ez volt az utolsó csúcsdöntés a napokban.

Forrás: HungaroMet Nonprofit Zrt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Hidegfront hatására növekszik a görcshajlam és előfordulhat izomgőrcs és fejfájás. A parlagfű virágpora a legtöbb helyen már megjelent a levegőben.

A légnyomás nem változik.