Sergio követi Rosat a sivatagon át

2018. október. 06 10:58

A cím alapján akár azt hihetnénk, hogy az alábbiakban egy mexikói szappanopera legújabb részének leírása következik, azonban most egy hurrikánról fogunk beszámolni.

Újabb komoly hurrikán alakult ki a Csendes-óceán keleti területei felett. A Sergio névre keresztelt vihar jelenleg 3-as fokozatú hurrikánként örvénylik. Várhatóan a jövő hét második felében éri el a Baja-Kalifornia-félszigetet, majd legyengülve tovább halad az USA délkeleti sivatagos területei felé. Hasonló útvonalon mozog majd, mint ahogy a Rosa hurrikán tette a hét elején.

Jövő héten valószínűsíthetően gyengülni fog Sergio ereje, ahogy hidegebb tengerfelszín fölé ér. Trópusi ciklonként vagy 1-es kategóriájú hurrikánként érhet partot Mexikó északnyugati részén.

A legerősebb széllökések a partot éréskor még így is elérhetik a 150 km/órás sebességet, ennek alapján komolyabb károkozást fog okozni, mint Rosa.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Hidegfront hatására növekszik a görcshajlam és előfordulhat izomgőrcs és fejfájás. A parlagfű virágpora a legtöbb helyen már megjelent a levegőben.

A légnyomás nem változik.