Újabb hurrikán érte el az amerikai partokat

2017. október. 08 10:08

A Nate névre keresztelt hurrikán az idei szezonban a negyedik vihar, amely partot ér Amerikában. Valószínűleg ez fogja a legkevesebb kárt okozni az országban.

A Mississippi Állam béli Biloxi város közelében ért partot a Nate hurrikán. A szárazföldet 1. kategóriájú hurrikánként érte el a Mississippi folyó deltavidékén, a legerősebb széllökések ekkor elérték a 130 km/órát. A tenger hullámait 3-4 méter magasra korbácsolta a hatalamas szél.

A következő napokban trópusi viharrá (alsó képen: S), majd trópusi depresszióvá (alsó képen: D) szelídülve folytatja útját az USA északkeleti államai felé. Heves esőzések és viharos széllökések kísérik útját. A partvidéki területeken egy nap alatt 300 milliméter csapadék is lehullhat belőle.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.