Újabb tornádó pusztított az USA-ban

2017. április. 03 8:18

Tornádó pusztított vasárnap az egyesült államokbeli Louisianában, a viharos szél felkapott egy lakókocsit, egy anya és hároméves gyermeke meghalt, több lakóház és üzlet megrongálódott.

John Bel Edwards, az állam kormányzója magas fokú riadókészültséget rendelt el, egyben felszólította a lakosokat, hogy ne közlekedjenek az utakon. Felhívta a figyelmüket arra is, hogy tartsák feltöltve mobiltelefonjaikat, és a készülék legyen elérhető közelségben, hogy értesüljenek a rendkívül szélsőséges időjárási körülményekről.

A meteorológiai intézet jelentése szerint a tornádó óránkénti 180 kilométeres sebességgel száguldott a Baton Rouge-tól 80 kilométerre nyugatra fekvő Breaux Bridge településen, mintegy másfél kilométeres szakaszon.

Az orkán felborított egy lakókocsit, amelyben egy 38 éves nő és hároméves gyermeke tartózkodott, mindketten meghaltak. Az apa a történtek alatt bevásárolni volt. Mikor visszatért, a szétroncsolódott lakókocsi látványa fogadta.

Louisiana egy másik részében, Alexandria városban, ahol a tomboló szél lekapta egy benzinkút tetejét, valamint elektromos távvezetékeket rongált meg. Több ezren maradtak áram nélkül. Egy vállalatnál az alkalmazottak egy hűtőházban kerestek menedéket.

Címkék:
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Napközben érkezik egy hidegfront. Ennek hatására növekszik a görcshajlam. Álmosság, reakcióidő növekedés előfordulhat.
A légnyomás csökken.