Itt van május elseje! Gyerünk a szabadba!

2017. április. 30 6:30

Ma és holnap maximum 18-20 fokra számíthatunk. Ha egy pulóvert viszünk magunkkal, tökéletes az idő arra, hogy kimenjünk egy kicsit a szabadba.

Ma északkeleten, keleten várható kezdetben több felhő, és arrafelé helyenként záporeső is valószínű, másutt számottevő csapadék nem lesz. A ködfoltok kora délelőtt feloszlanak. Az északkeleti, keleti szél elsősorban az ország keleti felén többfelé megélénkül, néhol meg is erősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul. Késő estére 4 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn, május 1-én, nappali gomolyfelhő-képződés várható többórás napsütéssel. Napközben csapadék nem valószínű, estétől helyenként eső, zápor már lehet. A Dunántúlon megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik a délkeleti szél, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben gyenge fagy is lehet. A a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.