Viharciklonok tombolnak Nyugat-Európában

2021. március. 10 16:55

Az Atlanti-óceán felett örvénylő ciklonok Nyugat-Európa irányába veszik útjukat a következő napokban. Orkán erejű szél, sok eső, a hegyekben nagy mennyiségű hó kíséri átvonulásukat.

A Nyugat-Európa felett hosszú ideje nyugodt időjárást okozó anticiklon ezekben az órákban gyorsan gyengül és utat enged az Atlanti-óceán északi területei felett örvénylő viharoknak, amelyek szerda estétől több hullámban ostromolják kontinensünk nyugati partvonalát.

 

A következő órákban a két ciklon további erősödik, a középpontjaikban a légnyomás 955-957 hPa-ig csökken.

A legerősebb széllökések a 150 km/órát is elérhetik Norvégia délnyugati partvidékén.

Annak ellenére, hogy a naptár szerint már tavasz van, hatalmas mennyiségű friss hó várható Izlandon (80-150 centiméter), Norvégia déli részén (50-80 centiméter), de még Skóciában is 20-40 centiméter valószínű.

A ciklonok hatására péntektől hazánkban is változékonyra fordul az időjárás, gyakran elered az eső és szeles idő várható, de a Nyugat-Európában tapasztalható szélviharra nem kell számítanunk.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Továbbra is a változékony időjárás borzolja a idegeinket. Most épp egy hidegfront gyakorol hatást a szervezetre. Sokféle tünetet előfordulhat. Fejfájás, koncentrációs problémák, reakcióidő növekedés előfordulhat. Vérnyomás problémák is felléphetnek. A szél időnként megerősödik és csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás csökken, majd emelkedni kezd.