Viharos szél gerjeszti a pokoli erdőtüzet Dél-Kaliforniában

2017. október. 09 17:02

A Dél-Kaliforniában és a Colorado-folyó völgyében végigsöprő viharos szelek komoly lökést adtak a helyi tűzfészkeknek, óriásira duzzasztva azokat.

Az ősz eddig viszonylag csendes idővel telt Dél-Kaliforniában, az erőre kapó szél azonban pillanatok alatt pokollá változtatta az addigi lokális bozóttüzeket. Mostanra 100 hektárnál is nagyobb területen égnek az erdők.

 

A legerősebb széllökések meghaladják a 90 km/órás sebességet. A “Szent Anna” nevű szél a hegyekből bukik alá és csap le a völgyeken át a lakott területekre. Az alábbi videón is látható milyen hatalmas szél gerjeszti az erdőtüzet.

A tüzek miatt több ezer embernek kellett elhagynia otthonát.

A viharos szél várhatóan kedd délutántól fog mérséklődni, kérdéses ezután mennyi idővel sikerül majd megfékezni a lángokat.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.