Villámcsapás miatt hajtott végre kényszerleszállást a repülőgép

2018. június. 02 8:57

Egy katonai repülőgép kényszerleszállást hajtott végre, miután villámcsapás érte Chicago felett.

Az incidens akkor történt, mikor az Alberto nevű trópusi depresszió maradványa áthaladt a Nagy-tavak környékén.

A KC-135 Stratotanker vészhelyzetbe került egy villámcsapás miatt, és kénytelen volt landolni a Mitchell nemzetközi repülőtéren, Milwaukee-ban, Wisconsinben. A gép ott vesztegelt hosszabb ideig, mivel két gumiabroncsával probléma adódott.

Albertoból megmaradt csapadéksáv zivatarokat és záporokat hozott szerdán délután a Nagy-tavak régiójába. A legénység biztonságban földet ért. A repülőgépet körülvették a kifutópályán. Semmilyen más repülőgép nem szállhatott se le, se fel.

Alberto legalább két halottat hagyott Észak-Karolinában, és veszélyes árvizet, földcsuszamlásokat generált délen. Kubában egy olajfinomító megsérült a sziget középső részén, és ismeretlen mennyiségű kőolaj ömlött a Cienfuegos-öbölbe.

Egy pontosan ilyen katonai gép került veszélybe:

 

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.