Visszakapcsolják a távfűtést, olyan hűvös lesz

2017. május. 09 6:19

Újraindítják a távfűtést kedden a hidegre fordult idő miatt Miskolcon. - közölte a városi önkormányzati cégeket tömörítő Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője hétfőn.

Pásztor Imre elmondta: a fűtési idény a jelenlegi jogszabályok szerint szeptember 15-étől május 15-éig tart, ám az elmúlt héten, a meleg idő miatt leállították a távfűtést Miskolcon.

Hidegfronti hatás miatt szórványosan, de legnagyobb eséllyel a Duna-Tisza közén és a nyugati határvidéken várható eső, záporeső. Az északi, északnyugati szél többfelé, főként a Dunántúlon és északkeleten megerősödik, ott néhol viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. Késő estére 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

De holnap sem lesz jobb idő, alig láthatjuk majd a napot, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.