Visszakapcsolják a távfűtést, olyan hűvös lesz

2017. május. 09 6:19

Újraindítják a távfűtést kedden a hidegre fordult idő miatt Miskolcon. - közölte a városi önkormányzati cégeket tömörítő Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője hétfőn.

Pásztor Imre elmondta: a fűtési idény a jelenlegi jogszabályok szerint szeptember 15-étől május 15-éig tart, ám az elmúlt héten, a meleg idő miatt leállították a távfűtést Miskolcon.

Hidegfronti hatás miatt szórványosan, de legnagyobb eséllyel a Duna-Tisza közén és a nyugati határvidéken várható eső, záporeső. Az északi, északnyugati szél többfelé, főként a Dunántúlon és északkeleten megerősödik, ott néhol viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. Késő estére 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

De holnap sem lesz jobb idő, alig láthatjuk majd a napot, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Pár fokos lehűlést hozott a front. A kültéri allergén gombák közül az az Alternária spóraszáma országosan a magas-nagyon magas tartományban alakulhat.
A parlagfű virágporának koncentrációja a következő napokban várhatóan tovább emelkedik, főleg az ország déli részén már egyre többfelé érheti el a magas szintet. Erős lesz az UV sugárzás.

A légnyomás nem változik.