Volt ahol egy egész havi csapadék hullott az elmúlt napokban

2021. október. 09 20:33

A hét közepén egy mediterrán ciklon alakította időjárásunkat, amelyből többfelé kiadós mennyiségű csapadék hullott hazánk területére.

Bár még az október harmadánál sem tartunk a naptárban, az ország középső és nyugati tájain már kiadós mennyiségű csapadék öntözte a földeket. A legtöbb eső a Győr-Szeged vonaltól délre hullott. Arrafelé a legtöbb helyen 25-45 milliméter jött össze, de Somogy megye déli észén néhol a 60 millimétert is megközelítette a lehullott eső mennyisége, amely már megfelel az egész október hónapban szokásos csapadékösszegnek. Voltak azonban olyan részei is az országnak -elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében-, ahol egy sem volt.

Vasárnaptól újabb jelentős csapadék ígérkezik az országban és ráadásul a legnagyobb mennyiség (alábbi térkép) pont azokon a területek várható, ahol a hét közepén is a legtöbb eső hullott.

Térképek forrása: met.hu

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma ideális kiránduló idő lesz. Fronthatás nem kínozza a frontérzékenyeket. A gombák spóráinak magas koncentrációja okoz kellemetlen tüneteket. A parlagfű szezon véget ér fokozatosan.

A légnyomás nem változik.