Kellemes nyári idő lesz a Sziget második felében

2017. augusztus. 13 13:54

Az idei Sziget Fesztivál résztvevőinek nem sok panasza lehet az időjárásra, hiszen a hétvégi szeles, felhős időt leszámítva hamisítatlan nyári időben élvezhetik a programokat.

hétfő, 08.14.

Napos idő várható, csak kevés gomolyfelhő lesz az égen. Csapadék nem lesz. Mérsékelt marad az északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 fok körül valószínű.

 

kedd, 08.15.

Sok napsütés várható. Csapadék nem lesz. Mérsékelt marad a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 fok körül alakul.

 

szerda, 08.16.

A kevés fátyolfelhő mellett sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. Mérsékelt marad a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 fok körül alakul.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Az esti, éjszakai órákban egy hidegfront éri el térségünket. Előtte azonban még a meleg levegő okozhat panaszokat. Az ország keleti részén elsőfokú hőségriasztás van érvényben. Itt napközben még a kánikula veszi igénybe szervezetünket. Érdemes sok folyadékot fogyasztani, hogy a kellemetlen tüneteket megelőzzük. A vasárnapi eső előtt a parlagfű pollenkoncentráció eléri országszerte a maximumát.
A légnyomás csökken, majd nő.