Országszerte zivatarok kialakulására figyelmeztetnek

2021. április. 19 13:48

Hétfőn főként a nyugati és északi tájakon, majd kedden már országszerte kedvezőek lesznek az időjárási feltételek záporok, zivatarok kialakulásához.

Hétfőn napközben a Dunántúlon és az Északi-középhegységben – ahol fel tud szakadozni az összefüggő felhőzet – kialakulhatnak helyenként zivatarok, amelyek estére megszűnnek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok kialakulásának veszélye miatt Somogy, Zala, Veszprém, Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Nógrád, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, a hétfői napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Kedden késő délelőttől kora estig (napi menettel) többfelé valószínű zápor, zivatar. A zivatarokat lokálisan jelentős mennyiségű csapadék (10-20 milliméter), szélerősödés (40-60 km/óra) és jégeső (kisebb, mint 1-2 centiméteres jégátmérővel) kísérheti. Kedden az egész országban elsőfokú figyelmeztetés érvényes a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Csűrötökön érkezik a következő ciklon. Addig frontmentes időre van kilátás.

A légnyomás csökken.