Viharos májusi éjszaka vár ránk

2024. május. 16 5:07

Csütörtökön napközben még csak kevés helyen, majd az esti órákban délnyugat felől egyre több helyen számíthatunk intenzív csapadékkal kísért zivatarok kialakulására.

Csütörtökön a nap nagy részében közepesen vagy erősen felhős idő valószínű az északkeleti harmadban a legtöbb napsütéssel. Napközben elszórtan, majd estétől délnyugat felől egyre több helyen várható zápor, zivatar. A délkeleti, keleti szél sokfelé megélénkül, a Győr-Szeged szélcsatornában meg is erősödik, amit néhol viharos lökések kísérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között várható, a nyugati határnál ennél kissé hűvösebb maradhat az idő. Késő este 

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Napról napra fokról fokra mérséklődik a hőség. Ezekben a napokban tetőzik az idei parlagfűszezon. A parlagfű pollenterhelés továbbra is országszerte nagyon magas, az Alföldön sokfelé extrém magas szintet is elérhet. A megélénkülő keleti szél a Dunántúlra és a főváros környékére további nagy mennyiségű pollent szállít, szintén extrém magas terhelést okozva.

A légnyomás nem változik.