Az ország keleti felén figyelmeztetnek zivatarokra

2024. június. 11 11:09

Kedden és szerdán az ország keleti felére korlátozódnak inkább a záporok és zivatarok. Nyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap.

Kedd estig az ország északkeleti, keleti harmadán fordulhat elő zivatar. Az éjszaka második felében a délnyugat, nyugat felől érkező csapadékzónában néhány helyen dörgés, villámlás nem kizárt, majd napközben a délkeleti, keleti megyékben, valamint a középső tájakon lévő összeáramlás környezetében alakulhat ki helyenként zivatar. A zivatarokat kisméretű jég (< 2 cm átmérő) és átmeneti viharos szél (~60-70 km/h) kísérheti. Felhőszakadásra (rövid idő alatt >25-30 mm) kedden az északkeleti, szerdán a délkeleti tájakon van esély.

Kedden elsőfokú figyelmeztetés érvényes a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés és Csongrád-Csanád vármegyében. Továbbá elsőfokú figyelmeztetés érvényes felhőszakadás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében.

Szerdára elsőfokú figyelmeztetést adott ki a HungaroMet Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Tolna, Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés és Csongrád-Csanád vármegyében, felhőszakadás miatt pedig Békés és Csongrád-Csanád vármegyében.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Este egy hidegfront éri el hazánkat, majd benyúlik a Dunántúl fölé. Ez a front azonban a jelentősebb lehűlést nem hoz. A frontérzékenyek tapasztalhatnak kellemtlen tüneteket. Ilyenkor növekszik a a reakcióidő és fáradékonyság is tapasztalható.

A légnyomás csökken.