Az ország nagyobb részén még mindig tombol a forróság, figyelmeztetnek

2024. június. 20 11:32

Még mindig nagy területen alakul 25 fok felett a napi középhőmérséklet, de délen még melegebb lehet, ott másodfokú figyelmeztetés érvényes csütörtökön.

Csütörtökön egy gyenge hidegfront hatására minimálisan mérséklődik a meleg, az északnyugati és északkeleti megyékben 25 fok alatt marad a napi középhőmérséklet, másutt jellemzően 25 fok körül vagy afelett, ezen belül a déli tájakon 27 fok környékén alakul. Holnap ismét fokozódik a hőség az ország nagyobb területén – az északi, északkeleti megyék kivételével – 27, délen 29 fok körül alakul a napi középhőmérséklet.

A HungaroMet magas középhőmérsékletre figyelmeztet Zala, Somogy, Veszprém, Fejér, Pest (és Budapest), Jász-Nagykun-Szolnok és Békés vármegyében, ahol a napi középhőmérséklet 25 °C felett alakulhat. Tolna, Baranya, Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun vármegyében másodfokú figyelmeztetés érvényes magas középhőmérséklet miatt, itt 27 °C felett lehet a középhőmérséklet.

Pénteken elsőfokú figyelmeztetés érvényes magas középhőmérséklet miatt Komárom-Esztergom, Pest (és Budapest) és Hajdú-Bihar vármegyében, míg másodfokú figyelmeztetés érvényes Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Fejér, Zala, Somogy, Tolna, Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés  és Csongrád-Csanád vármegyében. Bács-Kiskun vármegyére kikerült a harmadfokú, piros figyelmeztetés, itt a 29 fokot is elérheti a napi középhőmérséklet.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Napokig nem kell fronthatástól tartani. A kiadós eső országszerte alacsony - közepes szintre mérsékelte a pollenterhelést.

A légnyomás nem változik.